odette
koelewijn

 

Als ik op de basisschool had geweten wat ik nu weet, had mij dat een hoop faalangst, onzekerheden en schaamte gescheeld.

Ik ben Odette Koelewijn en dit is precies waar ik het voor doe: dat kinderen met zelfvertrouwen en plezier in leren de basisschool periode verlaten. Ik geloof dat een dosis zelfvertrouwen de basis is voor een fijn leven. Leren wie je bent, waar je goed in bent en wat je uitdagingen zijn. Als kinderen snappen hoe ze leren, hebben ze hier hun hele leven profijt van. 

In mijn eigen zoektocht ben ik me gaan verdiepen in de werking van het (dyslectische) brein, de kwaliteiten en verschillende leerstijlen, sociaal emotionele thema’s als faalangst en perfectionisme, maar ook de impact van onze overtuigingen op ons gedrag. Zo ben ik dyslexie coach geworden.

Ik benader leeruitdagingen (ad(h)d, dyslexie, dyscalculie) niet als een stoornis of ‘er is iets mis’. Dit maakt een wereld van verschil in de aanpak als dyslexie coach.

dyslexie coach

Hoe werkt het dan wél bij jou?

De ene leerling heeft een voorkeur voor het gebruik van de linkerhersenhelft (digitaal/auditief) en de andere leerling meer voor het gebruik van de rechterhersenhelft (visueel/gevoelsmatig). 

Deze tweede groep is de groep die vaker vastloopt op school omdat de manier van lesgeven niet goed genoeg aansluit bij deze manier van denken. Het zijn vaak de creatieve, gevoelige soms iets wat chaotische, maar ontwapenende kinderen. Een feest om mee te mogen werken.

Van oorsprong ben ik gymdocent en vind ik het heerlijk om speels en bewegend bezig te zijn. Mijn droom is dan ook om mijn praktijk uiteindelijk een speelzaal/gymzaal te laten zijn, waarin alle facetten samen komen. Leren, spelen en creatief bezig zijn.

 

Naast mijn eigen praktijk, ben ik één dag in de week te vinden bij het leerinstituut de Leerboom. Daar werk ik vanuit de Kernvisie methode. Deze methode is de rode draad van mijn 1 op 1 sessies, maar alles wat ik in mijn rugzak heb van afgelopen jaren wat werkt gebruikt ik graag.

 REVIEWS 

“Ze heeft mijn zoon echt geweldige tips gegeven waar hij mee verder kan”

‘Wat een geweldige en lieve vrouw is Odette! Ik had haar benaderd met een hulpvraag voor mijn zoon. Aangezien Odette in het westen woont en wij in het oosten hebben we via een zoom sessie contact met elkaar gehad. Eerst even kennismaken met mijn zoon en daarna aan de slag. Ze heeft mijn zoon echt geweldige tips gegeven waar hij mee verder kan. Dus mocht je hulp nodig hebben vraag Dett coaching, echt een aanrader!’  

RIANNE

“Door het besef dat ze ‘niet dom’ is, krijgen we vrolijke Sara terug”

‘Onze dochter heeft nu een aantal losse sessies bij Odette gehad. Vanaf moment één voelde dit vertrouwd en ze gaat er keer op keer met veel plezier heen. Het besef dat ze ‘niet dom’ is en ook gewoon goed kan leren als het op haar eigen manier kan. Langzaam zien we weer meer de vrolijke Sara terug. Dit is het beste wat we voor haar hebben kunnen doen. We kijken uit naar de eerstvolgende online training.’ 

WOUTER

Opleiding en ervaring

Mijn liefde om met kinderen te werken is er altijd geweest. Zo heb ik een hele brede achtergrond van gymdocent tot locatiemanager bij een naschoolse opvang, zie hieronder een kleine greep van mijn reis:

  • Na mijn docentenopleiding bewegingsonderwijs (de ALO), ben ik mij verder gaan verdiepen in de psychologie en de werking van gedrag. 
  • Ik startte aan de Nederlandse academie voor psychotherapie en behaalde mijn Therapeut coach/counselor diploma. Dit smaakte naar meer en een practitioner en master opleiding in de NLP volgde. 
  • Ik heb een tijd artikelen geschreven voor het online magazine Bedrock en psychologie magazine Quest. 
  • Na een aantal jaren coaching heb ik besloten mij verder te willen verdiepen in de doelgroep kinderen met leeruitdagingen. Dyslexie werd mijn specialisatie. Ik werd dyslexie coach.
Certificeringen

2021 Kernvisie coach (Kernvisie methode)

2020 Notice Ability (HOI foundation)

2019 NLP master

2017 Matrix coach

2017 NLP practitioner

2016 Therapeut Counselor (Nederlandse academie voor psychotherapie)

2014 Intergratief coach

2004-2009  docent bewegingsonderwijs (ALO)

dyslexie coach amsterdam-nobco-kindercoach gecertificeerd kernvisie